Ontdek het geheim van succesvol afvallen met blijvend resultaat!

Wil jij ook graag afvallen en een gezonder gewicht bereiken met blijvend resultaat? Previtas kan je hierin begeleiden zodat dit ook jou lukt. Tijdens van een halfjaar durende groepscursus zal je door een diëtist worden begeleid in het behalen en behouden van jouw streefgewicht met een bewezen effectief dieet. Tijdens een GRATIS en vrijblijvend kennismakingsgesprek zullen we samen kijken welke cursus voor jou geschikt is. Er kan gekozen worden uit twee cursussen met elk een andere methode om af te vallen, namelijk:

Low-carb

Met deze cursus zal je gewicht verliezen door minder koolhydraten te eten (en drinken). Een voordeel van een lagere koolhydraat inname is dat je tijdens het afvallen geen honger zult hebben!

Fase 1 – Gericht op afvallen

Tijdens deze fase zal je snel op weg gaan naar je streefgewicht door gedurende een aantal weken heel weinig koolhydraten te eten.

Fase 2 – Bijna op gewicht

Zodra je bijna je streefgewicht behaald hebt ga je stap voor stap weer meer koolhydraten eten. Hierbij ontwikkel je een voor jou geschikt voedingspatroon dat vol te houden is.

Fase 3 – Gewichtsbehoud

In deze fase ben je er achter wat voor jou een optimaal voedingspatroon is om je nieuwe gewicht te behouden. Je leert nog extra technieken om je gewicht te behouden zodat je kan blijven genieten van je gezonde gewicht en manier van leven!

Gewoon gezond

In deze cursus ga je terug naar de basis van gezonde voeding met een lagere energie- en vetinname. Het voordeel hiervan is dat je alles mag blijven eten, waarbij het draait om de balans.

Fase 1 – Gericht op afvallen

Tijdens deze fase zal je snel afvallen doordat je een aantal weken minder calorieën en minder vetrijke producten binnen krijgt.

Fase 2 – Bijna op gewicht

Zodra je bijna je streefgewicht behaald hebt leer je meer over gezonde voeding en gedragsverandering om een persoonlijk passend voedingspatroon eigen te maken wat je kan blijven volhouden.

Fase 3 – Gewichtsbehoud

In de laatste fase wordt er aandacht besteed aan hoe je voor de rest van je leven op gewicht kan blijven. Je leert hoe je om kan gaan met speciale situaties en moeilijke momenten.

Het volgen van een groepscursus heeft onder andere de volgende voordelen:

  • Samen sta je sterk - Je hoeft het niet alleen te doen doordat je van elkaar kan leren en elkaar kan steunen en stimuleren.
  • Gezellig - Het is natuurlijk een stuk gezelliger om gezamenlijk af te vallen en zo samen mooie en moeilijke momenten mee te maken.
  • Volhouden - Als je een maatje hebt die ook wil afvallen en op gewicht blijven is het ook na de cursus makkelijker om elkaar gemotiveerd te houden.

Praktische informatie

  • Maximaal 14 personen per groep
  • 12 bijeenkomsten.
  • Duur: 6 maanden

Kosten

Het programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Let op dat vergoeding uit de basisverzekering ten koste gaat van het eigen risico. Bent u dit jaar al bij een diëtist geweest en heeft u geen recht meer op vergoeding? Of wilt u de het programma zelf betalen? Deelname aan het halfjaar durend groepsprogramma kost €180.